De opkomst van ledverlichting

De laatste jaren is led verlichting werkelijk een trending topic. Inmiddels stappen zowel consumenten als bedrijven in grote getalen over op zuinige verlichting en dat heeft natuurlijk zijn redenen. Er zijn talloze voordelen waardoor deze verlichting in opkomst is maar het voornaamste is natuurlijk het lage energieverbruik.

Een traditionele halogeenspot verbruikt al gauw 50 watt. Als u deze lamp elke dag een paar uurtjes laat branden dan kost dat ongeveer een tientje per jaar aan stroom. Als u deze energieverslindende lampen kunt vervangen door led spots dan bespaart u al gauw een paar euro, per lamp, per jaar!

De voordelen van led

Naast het lage energieverbruik biedt de led lamp nodig meer voordelen voor consumenten. Zo zijn deze lampen vaak gemaakt volgens de traditionele afmetingen waardoor vervangen een fluitje van een cent is. Led verlichting is ook nog eens veel steviger en beter bestand tegen schokken waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Deze lampen hoeft u minder vaak te vervangen waardoor u eigenlijk dubbel bespaart. Een ander voordeel is het feit dat led lampen nauwelijks warm worden. Hierdoor zult u uw vingers niet meer branden en zijn de led lampen overal te plaatsen.

Waarop moet u op letten

Bij het aanschaffen van led verlichting zijn er een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten. Allereerst is het belangrijk om de gewenste lichtopbrengst te bepalen. De lichtopbrengst kunt u bepalen door de specificaties van de lamp te bekijken. Naast de sterkte van het licht is kleur natuurlijk ook van belang, als u traditionele halogeenlampen vervangt dan kunt u kiezen voor warmwit led verlichting. Ook de fitting is natuurlijk van belang, dit is het gedeelte waarmee u de lamp aansluit. Zoek eerst even op welke aansluiting heeft om direct de gewenste led spot te vinden. Ook dimbare led spots zijn steeds meer te krijgen.

Led voor bedrijven

Voor bedrijven biedt led verlichting nog een groot voordeel. Omdat de overheid de overstap op duurzame verlichting wil stimuleren valt verlichting onder de subsidie regeling voor duurzame bedrijfsmiddelen. Dankzij deze regeling kunt u een deel van uw investering aftrekken van de belasting! Uiteraard is de energiebesparing ook voor bedrijven een groot voordeel. Als u meer wil weten over led verlichting dan kunt u altijd eens op één van de links in dit artikel klikken om meer te weten te komen. Bent u op zoek naar led lampen, bestel dan nu bij LED Design Holland. Of wilt u meer weten over bespaartips m.b.t. verlichting, ga dan naar: EnergieAanbieding.nl