Een opgeruimd huis

Tips voor een opgeruimd huis

Hoewel iedereen graag in een opgeruimd huis woont, is helaas niet iedereen goed in het daadwerkelijk opruimen van het huis. Om ervoor te zorgen dat uw woning er altijd opgeruimd uit ziet, kunt u de tips in dit artikel raadplegen. Want wie een opgeruimd huis heeft, heeft ook een opgeruimd hoofd.

Tip 1: ruim iedere dag even een kwartiertje op

Door iedere dag een kwartiertje te reserveren om uw huis op te ruimen, zult u merken dat uw woning ineens al veel minder rommelig is. De meeste mensen die deze tip gebruiken om hun huis opgeruimd te houden, ruimen bijvoorbeeld iedere ochtend of iedere avond een kwartiertje op, om vervolgens verder te gaan met de orde van de dag. En vindt u het echt belangrijk dat uw huis altijd opgeruimd is, dan ruimt u gewoon twee keer per dag een kwartiertje uw huis op.

Tip 2: maak een rommelkrat

Als er bezoek langskomt en u even geen tijd heeft om uitgebreid op te ruimen, kunt u een krat pakken en hier al uw rommel in doen. Deze krat zet u vervolgens ergens uit beeld, zodat uw gasten de rommel niet zien. Zo ziet uw huis er in enkele minuten opgeruimd uit, waarna u na het bezoek van uw gasten de items in de krat gemakkelijker op kunt ruimen.

Tip 3: geef alles een vaste plek

Door alles een vaste plek te geven, wordt het veel gemakkelijker om uw huis op te ruimen. In dit geval weet u namelijk precies in welke la welk item moet, zodat u veel sneller door uw huis kunt gaan bij het opruimen. Niet eindeloos zoeken naar de juiste plek voor het betreffende item, maar gemakkelijk en snel alles in een mum van tijd opruimen. Op deze manier is opruimen niet alleen gemakkelijker, maar duurt het ook korter.