Een tuin, maar dan helemaal anders

De tijd van de traditionele tuin is helemaal voorbij. Hoe meer je met de tuin experimenteert, hoe beter dat is. Er zijn talloze manieren waarop je dat kunt doen. Bijvoorbeeld door eens een afwijkende plant te planten. Of door andere materialen te gebruiken dan de materialen die je normaal tegenkomt in tuinen. Het kan best lastig zijn om dit goed uit te vinden. Daarom is het van belang om eens te kijken naar een aantal zaken die je misschien niet direct verwacht in de tuin. Daarmee kan je flink op weg geholpen worden. Zeker geldt dit wanneer je ook echt graag in de tuin werkt.

Exotische plant
Het is best mogelijk om exotische planten in een Nederlandse tuin te houden. Er zijn bijvoorbeeld ook bomen die heel goed tegen de omstandigheden in de Nederlandse tuinen kunnen. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is met een avocadopit aan de slag gaan. Je kunt deze in de grond stoppen om zo je eigen avocado plant te zien groeien. Omdat de vruchten hiervan ook nog eens heel gezond zijn, kan je er dus niet alleen in de tuin van genieten, maar vooral ook op je bord. Dit is alleen maar nog meer reden om goed uit te zoeken hoe dit planten werkt. Je kunt er flink je voordeel mee doen.

Buitenkeuken
Wat ook eigenlijk wel in een tuin hoort, hoe klein of hoe groot deze tuin ook is, is een buitenkeuken. Natuurlijk gaat dit wat verder dan een simpele barbecue die je aansteekt wanneer het kwik boven de 25 graden uitkomt. Je wilt er dan wel echt iets van maken. Een echte keuken met een mooi keukenblad bijvoorbeeld. In dat geval kan denken aan hardsteen. Het is dan natuurlijk heel belangrijk om ook te leren hoe je Belgisch hardsteen onderhouden moet. Zo zorg je dat je keuken je ook nog eens plezier voor een hele lange tijd kan schenken. Dit is natuurlijk helemaal interessant, want je wilt er natuurlijk zo lang als mogelijk van genieten als dit kan.

nov 2, 2018 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Een tuin, maar dan helemaal anders