Gereedschap

Loodgieters hebben allerlei soorten gereedschap nodig om hun taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Het doel is om zo snel en goedkoop mogelijk uw leidingen te ontstoppen, nieuwe leidingen aan te leggen, centrale verwarmingen te inspecteren, enzovoorts.

De loodgieter werkt vooral veel met buizen en leidingen. Eén van de meest gebruikte gereedschappen is daarom dus ook de pijpenbuiger. Het woord is vrij beschrijvend, het gereedschap doet precies wat het zegt: pijpen buigen. Uiteraard zijn pijpen met de hand te buigen, maar vaak is de kromming dan te groot of juist te klein, is de kromming scheef of scheurt de pijp. Met een pijpenbuiger wordt dit voorkomen. Je kunt hiermee eenvoudig de pijp in de gewenste hoek buigen zonder deze te scheuren.

Een ander gereedschap dat vaak wordt gebruikt is de pijpensnijder. Met dit stuk gereedschap kunnen de meeste buizen veilig en snel op maat worden gesneden zonder dat hiervoor gedoe met bijvoorbeeld ijzerzagen nodig is.

Verder gebruikt Van Vliet Ameide BV nog tal van andere sleutels en tangen. Denk hierbij aan draadeind sleutels, waterpomptangen, waterpassen, steek- en ringsleutels, momentsleutels en allerlei elektrisch gereedschap.

Voor elke klus hebben we het juiste gereedschap, dat is wel zo handig. We hoeven dus niet eerst gereedschap te huren of aan te schaffen voor we met een klus beginnen. Bovendien hebben we van elk gereedschap meerdere exemplaren in het bezit, zodat we gewoon door kunnen gaan als er iets kwijt is geraakt of beschadigd is.

Onze vaklui beschikken over specialistische kennis en kunnen alle gereedschappen prima hanteren. Ze zorgen ervoor dat de werkvloer veilig is en er professioneel wordt gewerkt, wel zo handig.

Naast gereedschappen, zijn ook schroeven, bouten en moeren onmisbaar voor loodgieters. Voorheen bestelden we deze bij de bouwmarkt of onze leveranciers. Tegenwoordig kunnen we schroeven voordelig online bestellen. Dit is vaak tot wel 40% goedkoper dan in de traditionele bouwmarkten. En daarbij ook makkelijk besteld en snel in huis.