Gevelrenovatie maakt het verschil

Oudbouw uit de jaren 30 in grote steden, zoals in de Rotterdamse wijk Blijdorp, laat bijzonder goed het effect zien van gevelrenovatie. Eind jaren 90 werd één van de vele woonblokken aan de bekende “Noorderhavenkade” in Blijdorp van gevelrenovatie voorzien, dit werd uitgevoerd in opdracht van de VVE van dit specifieke blok (nrs 1 t/m 15). Het voegwerk werd onderhanden genomen, de muren werden gezandstraald en er werd over het hele woonblok dubbelglas & kunststof kozijnen aangebracht. De meeste woonblokken werden destijds niet gerenoveerd. Het verschil was drastisch te noemen, zowel visueel als financieel. Optisch kon het gerenoveerde blok niet meer afsteken bij de overige blokken dan mogelijk was; het blok oogde geheel modern en nieuw. De meeste andere blokken oogden daarentegen vervallen en slecht onderhouden.

Woningeigenaren merkten het verschil, vooral tijdens de verkoop na de renovatie. De vraagprijs ten opzichte van de onbehandelde woonblokken lag circa 15, tot 20% hoger.

Dit is wat gevelrenovatie voor een pand kan betekenen. Het optisch intensief verfraaien van een pand, waarbij ook het voegwerk en scheuren onderhanden genomen worden, evenals het reinigen van de gevel, waarbij zelfs ontsierlijke graffiti verwijderd wordt op een gedetailleerde wijze.

jan 11, 2016 | Posted by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Gevelrenovatie maakt het verschil