Hoe verloopt het traject van een nieuwbouwwoning kopen?

Amsterdam is een van de beste plaatsen om je te huisvesten. Vele mensen, zowel binnen als buiten Nederland zijn naar de hoofdstad getrokken om een mooie toekomst op te bouwen rondom werk en familie. En omdat Amsterdam lekker centraal ligt, kun je je makkelijk verplaatsen binnen het land. Daarnaast ben je zo op een vliegtuig of op de vele wateren van Nederland om zo snel op je plaats van bestemming te zijn.

Een huis kopen in Amsterdam is vandaag de dag een lastige opgaaf, want er is veel meer vraag dan aanbod. Het loont de moeite om je goed voor te bereiden en je vooraf te oriënteren op de mogelijkheden alvorens je de huizenmarkt opgaat. Woningen zijn snel weg, dus plan je zoektocht zorgvuldig.

Het Amsterdam van vandaag

Al sinds het ontstaan van de stad is Amsterdam een geliefde plaats onder de mensen. Werk en voorzieningen genoeg, dus er is altijd wel een reden om naar de grote stad te trekken. Huizenprijzen zijn in de laatste decennia alleen maar gestegen, dus je bent vrijwel zeker dat jouw woning geen waarde zal verliezen als je besluit om in de stad iets te kopen. Dat betekent echter ook dat je flink in de buidel zal moeten tasten om een huis of appartement te kunnen kopen. En je zult snel moeten zijn: de woningen vliegen over de toonbank, vaak zijn huizen binnen twee weken al verkocht. Toch was er in het 3e kwartaal van 2019 te zien dat er een lichte daling was in de huizenprijzen in de regio Amsterdam.

Bereid je voor!

Met een goede voorbereiding kun je veel doelgerichter aan de slag. Overweeg voor jezelf wat jouw echte eisen zijn aan je nieuwe woning en welke elementen leuk zijn om te hebben, maar niet persé noodzakelijk zijn. Enkele van deze onderdelen zijn:

  • Soort woning: kies je een huis of een appartement?
  • Budget: wat zijn je limieten?
  • Mensen in de buurt: welke buurten spreken je aan en welke niet?
  • Voorzieningen in de buurt: wil je dicht bij de snelweg, of liever dicht bij een school, bijvoorbeeld?
  • Mogelijke overlast: bedenk dat dichtbij de snelweg ook overlast met zich meebrengt.
  • Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Beiden opties hebben natuurlijk voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op, zodat je weet waar je naar moet kijken.

Oriëntatie

Het is handig om door de verschillende buurten te rijden, of, beter nog, blijf er eens een nachtje slapen. Zo kun je de sfeer proeven van een potentiële woonplek. Wanneer je weet waar je wilt wonen, ga je dan online oriënteren naar huizen

nov 6, 2019 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Hoe verloopt het traject van een nieuwbouwwoning kopen?