Schoonmaak tips

Schoonmaken, het is niet het meest favoriete klusje van iedereen. En toch komt niemand er onder uit. Schoonmaken moet gebeuren om het huis schoon te houden, om visite te kunnen ontvangen maar ook voor uw gezondheid is het belangrijk. Het schoonmaken kan makkelijker met een aantal handige tips. Hieronder vindt u tips over hoe het schoonmaken van uw huis voortaan een snelle en eenvoudige klus wordt.

  • Gordijnen: voor het verwijderen van stof kunt u het best de gordijnen in water met zout leggen. Oudere en kwetsbare gordijnen moeten opgevouwen de wasmachine in. En gordijnen die door de zon gebleekt zijn, krijgen hun oorspronkelijke kleur weer terug wanneer u de gordijnen een tijdje in de thee legt.
  • Meubels: krassen in uw meubels zullen verdwijnen wanneer u de kras insmeert met olie en azijn. Gestoffeerde meubels worden weer fris wanneer u een doekje met azijnwater over het meubel haalt. Leren meubels kunnen gemakkelijk afgenomen worden met een vochtige doek. U laat schimmels verdwijnen wanneer u poetst met petroleum.
  • Ramen en glazen: maak tijdens het ramen lappen gebruik van water met zout. Het zout doet de ramen weer glanzen. Ook kunt u kiezen voor water met azijn, dit geeft hetzelfde effect als zout. Wanneer uw drinkglazen een doffe aanslag krijgen, is het goed om de glazen in water met ammonia te leggen.
  • Vloer: het schoon maken van de vloer is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een druk op de knopt bent u klaar met dezelfde huishoudelijke taak. De robot stofzuiger maakt ieder type vloer schoon, terwijl u de volgende huishoudelijk taak kan vervullen. Dat is efficiĆ«nt omgaan met uw tijd.
  • Koelkast: schoonmaken met sodawater zorgt voor een frisse geur in de koelkast. Door plantaardig olie (glycerine) op de wanden van de koelkast te wrijven, ontstaat er minder snel een ijslaag. Wat het schoonmaken voor de volgende keer makkelijker maakt. Voor het ontdooien van de koelkast kunt u een bakje met kokend water in de koelkast plaatsen, dit versnelt het ontdooiingsproces. Om de rubberstrippen van de koelkast te beschermen is het goed om geregeld een beetje talkpoeder op de rubbers te strooien.