Een verwarmingssysteem met respect voor de natuur

Warmtepompen zijn goed voor het milieu. Warmtepompen zijn erg milieuvriendelijk, zeker in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Dit heeft één belangrijke reden: Voor de werking van warmtepompen is er geen brandstof vereist.

Bij de meer traditionele verwarmingssystemen wordt er vaak met fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie gewerkt.

Deze fossiele brandstoffen zorgen echter voor afvalstoffen, zoals CO2. Bij de milieuvriendelijke warmtepompen is dit niet het geval, de warmte wordt immers onttrokken uit de lucht in plaats van opgewerkt door de verbranding van gas of stookolie.

De voordelen van een ecologische verwarming

Het feit dat een warmtepomp een ecologisch verantwoord verwarmingssysteem is, is een voordeel op zich. Daarnaast is er echter nog een belangrijk voordeel aan verbonden.

Juist door het milieuvriendelijke aspect van deze warmtepompen, zorgt ervoor dat sommige overheden de installatie van warmtepompen promoten door middel van subsidies of fiscale voordelen. Het laten plaatsen van een warmtepomp getuigt dus niet alleen van respect voor de natuur, u houdt er ook een financieel voordeel aan over!

De renderende werking van warmtepompen

Het rendement van warmtepompen die de warmte van lucht onttrekken en doorgeven van water, is ongeveer 3.5. Dat wil zeggen dat voor elke eenheid electriciteit die verbruikt wordt, er 3.5 eenheden warmte gegenereerd worden.

Kortom, U ontvangt meer dan 3x zoveel warmte als u voor betaalt!

De werking van een warmtepomp heeft in principe vele voordelen.

Voordelen van warmtepompen:

  • Warmtepompen zijn zeer efficient vergeleken met andere systemen
  • Warmtepompen zijn milieuvriendelijk
  • Warmtepompen zijn erg praktisch in het gebruik

 

Bron: warmtepompprijzen.nl

aug 31, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Een verwarmingssysteem met respect voor de natuur