Waarop letten decoupeerzaag kopen?

Wanneer je een decoupeerzaag gaat kopen zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Zo is het met name belangrijk om rekening te houden met het zaagblad. Er bestaan namelijk verschillende soorten decoupeerzaagjes, waaronder de volgende twee varianten: normaal zaagblad en T-zaagblad. Hoe je deze twee varianten van elkaar onderscheidt? Nou, door te kijken naar de schacht (oftewel het gedeelte zonder zaagtanden). Bij het normale zaagblad bestaat de schacht uit een recht stuk, terwijl deze bij het T-zaagblad de vorm heeft van een hoofdletter T.

Wanneer je kiest voor een decoupeerzaagmachine, welke T-zaagbladen ondersteunt, dan zijn er een aantal voordelen. Zo beschikken deze machines in de meeste gevallen over een snelspan. Dit is een soort van klem waarmee je het zaagblad eenvoudig kunt losmaken. Naast de klem kan het ook zijn dat deze functie door middel van een knop in werking kan worden gesteld. Door de hendel of knop te gebruiken zal het zaagblad uit de machine vallen. Vervolgens kun je een ander zaagblad eenvoudig bevestigen door deze in de machine te drukken. Deze zal dan van zichzelf al vastklikken, zodat je de machine vrijwel meteen weer kunt gebruiken.

Juiste zaagblad kiezen

Heb je een geschikte decoupeerzaag gevonden? Dan is het belangrijk om het juiste zaagblad te kiezen. Er zijn namelijk decoupeerzaagjes voor hout, metaal, kunststof of een combinatie van meerdere materialen. Daarnaast zijn er zaagbladen met grove en fijne zaagtanden. Wanneer je voornamelijk zacht materiaal gaat zagen, dan kun je het beste een grof zaagblad gebruiken. Bij de wat hardere materialen is een fijn zaagblad meer geschikt. Gelukkig wordt er op de meeste zaagbladen aangegeven voor welk materiaal deze geschikt zijn.

Decoupeerzaag geleider

Wil je mooie rechte zaagsneden maken? Dan kan een geleider goed van pas komen. Je hebt namelijk speciale geleiderails voor de decoupeerzaagmachine. Echter kun je ook gewoon een balk of liniaal gebruiken, want de functie is hetzelfde. Daarnaast zorgt het zagen met een geleiderail ook voor meer controle, waardoor je nog veiliger kunt werken.

 

 

 

feb 23, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Waarop letten decoupeerzaag kopen?