Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wanneer je in een gebied woont met hard water, weet je dat het water veel kalk bevat. Dit zorgt voor veel frustratie, omdat kalk voor aanslag zorgt. Daarom zijn er veel voordelen die een waterontharder met zich mee brengen.

Verlengen levensduur huishoudelijke apparaten

Allereerst zullen jouw huishoudelijke apparaten langer mee gaan. Het kalk in het harde water zorgt ervoor dat de levensduur van een apparaat vermindert. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld de waterkoker te reinigen met azijn, maar ook daardoor verslijt het apparaat sneller. Wanneer je een waterontharder aanschaft verleng je de levensduur van de huishoudelijke apparaten met 30 procent.

Minder stookkosten

Kalk vormt zich in de loop van de jaren ook in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem in het huis. Doordat de kalk ervoor zorgt dat de leidingen dichtslibben gaat er in verhouding minder warm water het systeem in. Daardoor ontstaat er minder warmte in het huis en het rendement van het systeem wordt lager. In een periode van 5 tot 10 jaar kan de effectiviteit met 20 procent dalen. Het aanschaffen en het gebruiken van waterontharders gaat dit probleem tegen en zullen kosten van het stoken dalen.

Minder verbruik van zeep

Hard water verslechtert de werking van zeep. Waspoeder, glansmiddelen en zeep werken veel beter in combinatie met zacht water. Wanneer je een waterontharder aanschaft bespaar je al snel 30 euro per jaar aan reinigingsmiddelen. Je kunt het verbruik van zeep met 20 tot 30 procent verlagen, omdat het water geen kalkaanslag veroorzaakt en je dus minder hoeft schoon te maken.

Beter voor het milieu

Al deze punten resulteren in het verbeteren van het milieu. Je vermindert het gebruik van zeep, je stookt minder en koopt eventueel minder flessen water. Hierdoor vervuil je het grondwater minder, ontstaat er een minder hoge afvalberg en minder CO2-uitstoot.

jun 6, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van een waterontharder?