Waterdichte werkschoenen

Voor timmermannen is het sowieso belangrijk om werkschoenen te dragen, omdat je het risico loopt je voeten te bezeren door de scherpe voorwerpen die op de grond liggen of op je voeten kunnen vallen. Voor loodgieters die ook met hout werken is het prettig om werkschoenen te dragen die ook waterdicht zijn.

Waterdichte werkschoenen

Niemand houdt van natte en koude voeten en daarom is het belangrijk om waterdichte werkschoenen te dragen als je werkt in een natte omgeving. Bij het kopen van waterdichte werkschoenen dien je goed te kijken naar het onderscheid van waterdicht en waterafstotend. Waterafstotende werkschoenen zijn van de buitenkant vaak gemaakt van waterafstotend materiaal, maar je voeten blijven niet droog als je echt in een natte omgeving werkt. Er zijn verschillende modellen waterdichte werkschoenen, zo heb je natuurlijk de lange laars, de halfhoge laars en het hoge model schoen. Naast de waterdichtheid brengen de waterdichte werkschoenen meerdere voordelen met zich mee. Zo is iedere werkschoen voorzien van een veiligheidsneus, veiligheidstussenzool en loopzool. De veiligheidsneus is gemaakt van staal of composiet. Composiet is een materiaal net zo sterk als staal, maar dan een stuk lichter. De neus zorgt er natuurlijk voor dat je je tenen niet bezeerd als je je stoot of als je iets scherps of zwaars op je tenen laat vallen. De tussenzool is ook gemaakt van staal of kevlar en zorgt ervoor dat je schoenen niet worden geperforeerd als je op iets scherps stapt. De loopzool is de zool waarop je loopt en deze is vaak gemaakt van rubber. De loopzool is vaak antistatisch, schokabsorberend en anti-slip.

Waterdichte halfhoge laarzen

Het voordeel van de waterdichte halfhoge laarzen is dat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn met de aantreklusssen. Daarnaast zijn sommige werklaarzen voorzien van een wollen binnen voering en zo hoef je je dus nooit zorgen te maken over koude voeten.

apr 20, 2016 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Waterdichte werkschoenen