Tips over woningonderhoud

1. Doe het zelf!

Veel woningonderhoud kunt u prima zelf doen. Een schilder is duur, terwijl zelf een potje verf en een kwast kopen prima te betalen is. Ook het wassen van de ramen, het ontluchten van de centrale verwarming en het behangen van de kamers valt prima zelf te doen. Heeft u geen idee hoe een bepaald klusje het beste opgeknapt kan worden? Zoek even rond op internet, en de kans is groot dat u allerlei tips en trucs vindt om het zo snel en goed als mogelijk op te lossen!

2. Huur goedkope vaklui in

Lukt het niet om het zelf te doen of heeft u simpelweg geen zin om zelf de handen uit te mouwen te steken, vraag dan in de buurt bij diverse bedrijven een offerte aan. Vaak zit er tussen de diverse bedrijven een groot prijsverschil waardoor u eenvoudig kunt besparen. Houd er wel rekening mee dat een te lage prijs uiteraard ook niet goed is. Goedkoop is vaak duurkoop.

3. Wees op tijd

Geen enkel onderhoud is zo duur als achterstallig onderhoud. Wees daarom op tijd met het uitvoeren van onderhoud. Je voorkomt daarmee niet alleen hoge kosten, maar het bespaart je ook een hoop geregel en gedoe als de kozijnen bijvoorbeeld al verrot zijn omdat je te laat was met schilderen.