Folie

Glasfolie en plakfolie voor verschillende doeleinden

Toen ik laatst tijdens een afspraak buiten de deur door een bedrijventerrein liep, viel me het vele gebruik van glasfolie op. Maar tijdens gesprekken met familie en vrienden viel me op dat het ook onder particulieren gretig aftrek ondervindt. Je kunt deze folie bijvoorbeeld handig gebruiken voor het tonen van een huisnummer of de familienaam aan het raam van de voordeur. Naast deze twee toepassingen is het gebruik ervan eindeloos.

Glasfolie beperkt de hoogte van de energierekeningGlasfolie 1

Ik las laatst een bericht in een magazine over het Hilton hotel in de Oostenrijkse hoofdstad waar ze de koolstofdioxide uitstoot willen tegengaan. De aanpak die ze hiervoor in gedachten hebben is het decoreren van de ramen met glasfolie die het zonlicht tegenhoudt. Op deze manier wordt de zonneschijn teruggekaatst. Dit resulteert in een afname van de warmte in de kamer van meerdere graden. Tijdens koelere periodes zorgt deze folie ervoor dat de gegeneerde warmte in de kamer blijft, dat resulteert dat er tot 25 % zuiniger wordt omgegaan met energie. Deze folie werkt ook uitstekend in combinatie met een airconditioning.

Naast het inkorten van de hoogte van mijn energierekening voorkomt de melkglas folie ook inkijk van voorbijgangers en draagt dus bij aan meer privacy in mijn woning. Daarnaast staat het prachtig en is het een heuse toevoeging aan mijn interieur. Statische raamfolie heeft als extra voordeel dat je het zonder lijmresten achter te laten eenvoudig van het raam af kunt halen en op een ander raam kan plaatsen.

Plakfolie geeft mijn i nterieur een nieuwe verschijning

Met het aanbreken van de herfst en de winter die steeds dichterbij komt wil ik mijn interieur hierop aanpassen. Op Internet en in magazines zie ik al interieur tips langskomen waarbij warme tinten de boventoon voeren. Gelukkig zijn de instructies eenvoudig te volgen. Je hebt onder meer een koper kleurige folie nodig. De afbeelding die de blogster in het artikel gebruikte heeft mij doen aanzetten om de plakfolie in een hartje te snijden en aan de wand te plakken. Vervolgens ben ik verder gegaan met het maken van andere muurversieringen speciaal gericht op de herfst en winter.

Ik heb me laatst voorgenomen om mijn werkplek meer naar mijn eigen smaak in te richten en mijn persoonlijkheid naar voren te laten komen. Aangezien ik met alles in mijn leven voor goud gGlasfolie 2a, en mijn lievelingskleur vanzelfsprekend dan ook goud is vormt deze kleur de hoofdmoot in het interieur. Ik ga onder meer de kast versieren en decoreren. Ook het vrolijker maken van de opbergvakken met plakfolie hoort tot mijn prioriteiten. Ik heb gelukkig geen tekort aan creatief vermogen en ben dan ook erg druk met het verfraaien van de werkplek.

Een vriendin van mij heeft nog niet zo lang geleden haar intrek genomen in een appartement in de stad. De vorige bewoner heeft de keuken erin gelaten. Echter is deze keuken vrij vervallen en heeft een opknapbeurt nodig. Een vriendin van mij heeft haar geadviseerd om plakfolie te hanteren van het merk Lola, om op die manier goedkoop uit te zijn.