Zonnepanelen plat dak

Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen kunt u zelf energie opwekken. Ook op huizen met een plat dak of een garage met een plat dak kunnen zonnepanelen gemonteerd worden. Hiervoor wordt een kunstof montagebak geplaatst die verzwaard wordt met stenen. Op die manier kunnen de zonnepanelen in de juiste richting geplaatst worden.

 

zonnepanelen op plat dak

 

Zonnepanelen op een plat dak leveren evenals zonnepanelen op een schuin dak evenveel rendement op. Door de juiste hellingsgraad van de montagebakken vangen de zonnepanelen zo veel mogelijk zonlicht op.

 

Bij zonnepanelen op een plat dak komt wel meer bij kijken. Zo mogen de zonnepanelen niet te dicht op elkaar staan en moet er een vaste ruimte tussen de zonnepanelen zitten. Controleer ook of het platte dak genoeg zon heeft gedurende de dag. De zonnepanelen mogen ook van de meeste gemeentes niet tegen de rand van het dak staan. Houdt daarom minstens 1 meter ruimte tussen de rand van het dak en de zonnepanelen.

 

Oost-West opstelling plat dak

 

Normaal gezien worden zonnepanelen naar het zuiden gericht om het maximale aantal zon-uren op te vangen. Voor zonnepanelen op een plat dak is er ook de Oost-West opstelling. De zonnepanelen worden dan in aaneengesloten rijen naar het Oosten en Westen gericht. Zo wordt de ruimte op het dak maximaal gevuld. Het is door deze constructie mogelijk om tot wel twee keer meer vermogen op te vangen.

 

Zonnepanelen vergelijken

 

Door het vergelijken van zonnepanelen kunt u veel geld besparen. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar u dit kunt doen. Een voorbeeld hiervan is 123zonnepanelenvergelijken.nl. Via deze website kunt u gemakkelijk 4 offertes aanvragen van verschillende zonnepanelen-installateurs uit uw regio. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

apr 17, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Zonnepanelen plat dak