Hoe renoveer je je badkamer?

Heeft je badkamer de nodige make-over nodig en wil je gaan verbouwen? dan zijn er wel aantal tips waar je van te voren rekening mee kan houden en zaken waar je op moet letten voordat je gaat beginnen met het slopen van je hele badkamer. Bedenk van te voren wat je in je nieuwe badkamer wilt hebben en of dit mogelijk is en wat je wilt gaan verbouwen. wil je namelijk alleen de wasbak vergvangen dan kan je in principe de rest gewoon laten zitten. Dit bespaar je onnodig geld- en tijdverbruik. mocht je niet heel goed zijn in timmeren etc. dan kan je het beste een bedrijf inschakelen die jou helpt met de verbouwing. Voor de doe-het-zelfer hebben we hieronder een aantal handige stappen uitgeschreven:

  • Gelukkig hebben de meeste badkamermeubels de zelfde afmetingen hierdoor hoef je dus niks op te meten en hoef je eigenlijk alleen een plattegrond te maken met de indeling.
  • Voordat je begint met het renoveren van je badkamer kan je beter eerst de benodigde nieuwe spullen halen. Zodat je die meteen kan installeren.
  • Controleer alle afvoerbuizen, toevoerkranen, broyeur etc. mocht er iets mis mee zijn dan kan je deze beter nu vervangen dan over een paar jaar.

 

Badkamer installatie

Buiten het feit dat je badkamer er leuk uit moet komen te zien, moeten er nog bepaalde dingen worden geïnstalleerd voor het gebruik van de badkamer. Het is belangrijk dat alle buizen en leidingen goed functioneren naar behoren. Het is namelijk niet heel makkelijk om hier snel bij te komen als er toch iets mis is. laat desnoods een monteur komen om alles goed na te lopen. Afvoerbuizen in woningen kun je ook niet zomaar vervangen deze zijn namelijk om maat gemaakt per woning. Verder moet er ook nog een rioolsysteem met beluchting worden geïnstalleerd. En vergeet de broyeur installatie  niet, deze zorgt ervoor dat riool(afval)water en wc-papier kan worden afgevoerd en nieuw water kan worden toegevoegd.

okt 6, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Hoe renoveer je je badkamer?