Je eigen terras overkapping maken

Je hebt het huis van je dromen, maar je wilt je leefomgeving op een relatief eenvoudige manier vergroten? Dan kan een terras overkapping maken als verlengstuk van je huis een mooie oplossing voor je zijn. Door een terras overkapping maken kun je het “buiten” seizoen aanzienlijk verlengen van het vroege voorjaar tot de frisse nazomer en kun je je buiten meubilair gewoon laten staan. Ben je op zoek naar meer tips? Bekijk dan de website huisinspiratie of allesoverbouw.

Verder geeft een terras overkapping maken een waardevermeerdering aan je woning en zal je woning bij een eventuele toekomstige verkoop sneller worden verkocht.

De kwaliteit van de terras overkapping is echter bepalend om maximaal woongenot te
hebben en de waarde en vooral de waardevastheid te verhogen. Een goede voorbereiding voordat je een terras overkapping gaat maken, zorgt ervoor dat je je terras overkapping op een slimme en daarmee zorgeloze manier realiseert en dat het uiteindelijke resultaat jouw eigen verwachtingen overtreft.

Hieronder vind je de belangrijkste terras overkapping maken zaken, tips en ideeën op een rij.

Terras overkapping maken : Materiaal en type keuze

Een vereiste van een terras overkapping is veel licht door te (kunnen) laten, de zonnewarmte te weerkaatsen en bestand te zijn tegen alle weersinvloeden als regen, sneeuw, hagel en wind om hiermee optimaal bij te dragen aan de gezelligheid en comfort van jouw leefomgeving. Hiervoor worden terraso verkapping constructies in verschillende materialen gebruikt zoals aluminium, staal, of hout in combinatie met overkappingen van doek, poli-carbonaat of glas.

Aluminium:

Een terras overkapping maken van aluminium heeft als voordeel dat aluminium licht is en niet kan roesten of rotten en je ziet dan ook dat dit door zijn (nagenoeg onderhoudsvrije) lange levensduur veel gebruikt wordt door terras overkappingen leveranciers. Het nadeel is echter dat de draagkracht van aluminium een stuk kleiner is dan dat van staal waardoor de constructieve profielen meestal erg groot (lomp) en hierdoor lelijk zijn.

Staal:

Een terras overkapping maken van staal heeft als voordeel dat je veel slankere oplossingen kunt maken. Het staal dient dan wel verzonken te worden om roesten te voorkomen en je zult in het algemeen een iets zwaardere fundering nodig hebben. Staal wordt door de terras overkappingen leveranciers nauwelijks gebruikt en je zult hier dus weinig “standaard”oplossingen in vinden. Met een goede architect en een gerenommeerd staalconstructie bedrijf bij de hand, kun je echter een prachtige en unieke terras overkapping maken die helemaal aansluit bij de vormgeving van jouw huis en al jouw specifieke wensen. Een overkapping maken van staal is vaak wel wat prijziger.

jan 4, 2018 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Je eigen terras overkapping maken