Bouwkeuzestress

Jouw eigen huis ontwerpen is natuurlijk hartstikke leuk. Jij, met je eigen wensen, kan het huis helemaal inrichten zoals jij dat wil. Toch zijn er wel wat aandachtspunten bij het ontwerpen en bouwen van jouw huis. Over veel dingen moet namelijk nagedacht worden. Dit kan met wat extra hulp van specialisten op dit gebied, zoals bijvoorbeeld een aannemer en architect.

Stijl
In de eerste fase is het van belang om goed te kiezen in welke stijl jij jouw huis wil laten bouwen. Deze fase is een soort van begin voor de vervolgstappen. Door jouw stijl te bepalen, zullen al de andere fases zich aan deze stijl aanpassen.

De stijl van jouw huis moet wel aan de eisen voldoen van de welstandcommissie. De gemeente heeft meestal al bepaald wat wel en wat zeker niet mag. Soms heeft de gemeente zelfs al bepaald welke stijl jouw woning moet krijgen, bijvoorbeeld een 2 onder 1 kap of herenhuis type. Je bent dus niet altijd heel erg vrij in het ontwerpen van het huis. Toch zijn er genoeg gemeentes die alleen eisen hebben opgesteld over de afmetingen en hoogtes van de goot en de nok. Deze eisen zullen jouw stijl niet gaan belemmeren. De ligging van de kavel is wel erg van belang. Wanneer een redelijk moderne omgeving is, zal de gemeente een landelijk huis vaak niet toestaan. Denk daar dus over na.

Moodboard
Een goede tip is het maken van een ‘moodboard’. Dit is een poster met een aantal voorbeelden van stijlen van huizen die jij mooi vindt. Door deze moodboard kan jij verder met je keuzes. Daarnaast is het ook van belang de omgeving mee te nemen in je moodboard. Zo kan je zien welke stijl mooi bij de omgeving past. Dit moodboard zal er waarschijnlijk voor zorgen dat jij minder last zal krijgen van bouwkeuzestress. Door alles op een rijtje te zetten, wordt het hele proces wat overzichtelijker.

 

feb 6, 2017 | Posted by in blog | Reacties uitgeschakeld voor Bouwkeuzestress